Cabaret en diner

Bijna alle groten van het moderne Nederlandse cabaret hebben inmiddels het podium van Theater en Restaurant De Toegift (voorheen Klif 12) betreden. Artiesten als Jochem Myjer, Pieter Derks, Speelman en Speelman, Katinka Polderman, Brigitte Kaandorp en vele anderen hebben het bij Klif 12 zo naar hun zin, dat ze regelmatig terugkomen om een optreden of try-out te verzorgen.
Onze collega’s van De Toegift kunnen deze voorstellingen prima aanvullen met een goed verzorgd 3-gangen theatermenu!

Sara Kroos

Theateraanbod seizoen 2018-2019

Vrijdag 5 oktober – Nathalie Baartman – Breek
BREEK IS EEN SUBTIEL-HILARISCHE VOORSTELLING OVER KWETSBAARHEID. OVER HET ONGEMAK VAN STILTE. ALLES OP HET RANDJE VAN DE GEKTE.
Ze zei: ‘Neem een “breek”, joh. Dat kan hier op de stoeptegel. Hier heb je een hapje gefrituurde sprinkhaan. Verstil de gewoonte, troost die vreemdeling en luister. Het jeukt in je hoofd naar ongehoorde stemmen. Het varken knort je. Laat het barsten en regenen. Druppel en huppel. Breek die hartkorst en gooi je telefoon in het hooi. Bladder af en adem weer. Aanvang 20.30 uur, entree €16,50.

Donderdag 18 oktober – Kiki Schippers –  Waar
WAAR IS ZE NAAR OP ZOEK? NAAR HET ALLERMOOISTE LIED, DE TREFFENDSTE METAFOOR, HET GRAPPIGSTE VERHAAL, OF GEWOON DE KEIHARDE WAARHEID?
Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze kreeg in zelfs Maarten van Rossem aan het lachen! Aanvang 20.30 uur, entree €16,50.

Donderdag 25 oktober – André Manuel – Dreejklezouw
ACTUEEL, PIJNLIJK RELEVANT, INHOUDELIJK EN UITERST GEESTIG!
DREEJKLEZOEW is een politiek incorrecte hork, een mensonvriendelijke sater, de Kaffer der Lage Landen, een duivelskind. Een buitengewoon onfatsoenlijk mens…   Aanvang 20.30 uur, entree €17,50.

Vrijdag 2 november – Thijs van de Meeberg – Kom maar gewoon
WAAR DIT EINDIGT? IN EEN STROOM BIZARRE VERHALEN OVER RAKE ONTMOETINGEN EN ONTWRICHTENDE GEBEURTENISSEN. AFIJN: ‘KOM NOU MAAR GEWOON’
De Volkskrant noemde Thijs van de Meeberg “een fijne Freek de Jonge-light”! In zijn tweede programma gaat deze winnaar van het Leids Cabaret Festival (jury- en publieksprijs 2015) proberen de ander te begrijpen. Aanvang 20.30 uur, entree €16,50. 

Zaterdag 10 november – TRYO
VOORDAT HET GROTE PUBLIEK ZE ONTDEKT HEEFT, BRENGT TRYO DEZE CABARETIERS NAAR HET THEATER.
TRYO oftewel “trio cabaretiers try-outen”, is een  avondvullende voorstelling waarin drie cabaretiers ieder 30 minuten van hun (nieuwe) voorstelling komen try-outen.
 Aanvang 20.30 uur, entree €16,50.

Donderdag 15 november – Matroesjka – Brainwash
MATROESJKA IS HÉT TECHNOCABARETDUO VAN NEDERLAND: BRUTAAL, MONSTERLIJK MUZIKAAL EN GEKMAKEND GRAPPIG. Met hun knotsgekke personages, vlijmscherpe sketches en elektronische beats zetten ze jouw brein op stelten. Hun prachtige stemmen zullen je hypnotiseren en hun ijzersterke liedjes werken gegarandeerd geestverruimend. Want in het tijdperk van Trump, terreur en #metoo kunnen alleen dikke beats en harde grappen ons nog redden. Dus kom naar . Je weet dat je het wilt. Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Zondag 25 november – De Maxima’s – Van Den Hoorn naar Den Hoorn
“ALS DE WERELD ZOU VERGAAN BLEEF DEN HOORN GEWOON BESTAAN. HET IS TE MOOI OM NAAR DE MAAN TE GAAN”
Het beloofd een vrolijke mengeling van culturen te worden! Aanvang 16.00 uur, entree €10,00.

Vrijdag 7 december – Finalisten ASCF
HET AMSTERDAMS STUDENTEN CABARET FESTIVAL (ASCF) IS EEN JAARLIJKS TERUGKEREND CABARETEVENEMENT VOOR JONGE, BEGINNENDE CABARETIERS.
Het biedt een opstapje naar een carriere binnen de cabaretwereld, mede door hen tijdens het festival voor een groot publiek te laten optreden. Deze 25e editie gaat gepaard met de allereerste finalistentournee van het ASCF! 
Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Zaterdag 8 december – Bovenste Knoopje Open – Dit zijn de dagen
JE KUNT NAAST OPENHARTIG, RAKE VERTELLINGEN EN EEN FLINKE DOSIS HUMOR NET ZO GOED DE WIND VAN VOREN VERWACHTEN.
Bovenste Knoopje Open waagt zich in hun aan hun eerste avondvullende voorstelling. Samen met hun band en pingpongtafel stuiteren ze langs de theaters. Voor hun nieuwe album ‘Je bek vol dille’ gingen ze op zoek naar menselijkheid. Aanvang 20.30 uur, entree €16,50.

Donderdag 20 december – Madelijne Kool – Hahahahandleiding Kerst
DE HAHAHANDLEIDING KERST IS DE KERST MUTS SEE SHOW VAN 2018… MET 100% KERSTGARANTIE!
Hahahaleluja! Alle ballen verzamelen! De één is er dol op, de ander heeft een kerstkransfobie, hoe dan ook… we kunnen er niet omheen: kerst!   Wat doen we met de schoonfamilie? Gaan we gourmetten of kalkoenen? Wel of geen piek? Hoe vertel je een kerstverhaal zonder dat je zelf in slaap valt?? Alle clichés en krakend frisse kersttradities komen voorbij in deze muzikale cabaretvoorstelling met als special guest: Het konijn van Youp. Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Vrijdag 4 januari – Janneke Jager – Femme Façade
WAAR LIGT DE GRENS TUSSEN MAGIE EN ILLUSIE IN WAT WE LATEN ZIEN? WELKE VERHALEN VERTELLEN WIJ AAN DE WERELD? Balanceren op een koord, door brandende hoepels springen, wilde beesten temmen. Jezelf in te krappe acrobatenpakjes hijsen terwijl je liever in het kanon wilt kruipen. Altijd onderweg, altijd glimlachen, altijd een enge clown op de loer. Maar wat als je ‘s avonds je schmink afveegt? Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Zaterdag 12 januari – Pieter Jouke – Gloeiende Plaat
VERBAAS U OVER DE GEDACHTESPINSELS EN IDEEËN IN EEN OVERKOKEND BREIN. In zijn nieuwe voorstelling ‘Gloeiende Plaat’ neemt Pieter Jouke verantwoordelijkheid. Hij zat even in het oog van de orkaan, maar nu is hij er weer. Voordat hij ook maar denkt aan het verbeteren van de wereld, wil hij die (wereld) eerst begrijpen. Dat doet hij door vragen op te werpen. U mag daarop antwoorden. Maar u mag zich ook verbazen over wat er omgaat in het hoofd van deze wereldbestormer. Aanvang 20.30 uur, entree €16,50.

Vrijdag 18 en zaterdag 19 januari – Amsterdams Kleinkunst Festival 
NA DRIE INTENSIEVE EN SPANNENDE SELECTIERONDES PRESENTEERT HET AMSTERDAMS KLEINKUNST FESTIVAL DE ZES HALVE FINALISTEN VAN 2019! Deze cabaret- en kleinkunsttalenten gaan van januari tot april met hun zelfgeschreven programma’s op een landelijke try-out tournee. Daarbij worden ze gecoacht door verschillende theatermakers en regisseurs en volgen ze diverse Keep an Eye Masterclasses. Vlieguren maken, bijschrijven, schrappen, ontwikkelen en zo nu en dan spreekwoordelijk op je bek gaan. Alles om straks goed voorbereid de ‘Halve Finales’ in Theater Bellevue in Amsterdam te kunnen spelen. Aanvang 20.30 uur, entree €16,50.

Vrijdag 1 februari – Merel Baldé en Tim Teunissen – Two Shows One Gig
TWEE KNETTERGOEDE, TOTAAL VERSCHILLENDE SOLO-VOORSTELLINGEN. 
Merel Baldé  zet in haar onewomanshows het publiek op zijn kop en kent daarin geen grenzen. Tim Teunissen brengt -all by himself- in een zwarte-komedie-epos snel, slim en gevat een reeks personages tot leven die koste wat het kost de schone schijn ophouden.
Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Zaterdag 9 februari – Kees Vriend en Bas Bons – Goesting
VOOR BOURGONDIËRS EN LIEFHEBBERS VAN PRACHTIGE MUZIKALE VERTELLINGEN. ‘Goesting’. Bas Bons en Kees Vriend verzamelden de mooiste Vlaamse liedjes en gingen op muzikale roadtrip door België om de verhalen achter de liedjes bij onze Belgische vrienden te verzamelen. Op zoek naar de Goesting! Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Zondag 24 februari – West-Friesland Plat
HEERLIJKE CONFERENCES, PRACHTIGE LIEDJES EN KNOTSGEKKE SKETCHES WORDEN AANEENGEREGEN TOT EEN BONT PROGRAMMA, WAARIN DE GULLE LACH VOOROP STAAT! West- Friesland heeft al jarenlang een naam op te houden als het om de dialecthumor gaat. Toppers als Kees Stet, Jo de Leeuw en Cor Steur  brachten door de jaren heen het publiek in vervoering met onvergetelijke conferences en schitterende avonturen. West- Friesland Plat houdt deze prachtige West-Friese traditie in eren. Aanvang 16.00 uur, entree €19,25.

Vrijdag 1 maart – HUN – Alles is wel
ALLES IS WEL: MUZIKAAL CABARET DOOR TWEE ZELFBENOEMDE, WEERGALOOS CHARMANTE MEIDEN. 
Een masterclass zullen Hun het niet noemen, maar Hun duwen u wel wat levenswijsheden door de strot (uiterst lichtzinnig, uiteraard). Niet dat u het nodig heeft, want u bent natuurlijk ontzettend goed gelukt. Alles is wel. Toch? Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Zaterdag 9 maart – Jan J Pieterse, Frank van Pamelen en John Schleipen – TALK
HET IS GEEN TED. HET IS GEEN PEP. HET IS MEER DAN DAT. DIT WORDT DE MEEST ONVERGETELIJKE TALK OOIT.
Ze vullen en vallen elkaar aan, troeven elkaar af met verbijsterende slider en verbale slidingen en proberen ondertussen steeds wanhopiger het publiek voor zich te winnen. Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Donderdag 21 maart – Fabian Franciscus – Vlafeest
SPECIAAL VOOR VANAVOND HEEFT FABIAN FRANCISCUS OPEENS EEN MENING. Fabian groeide op met een nuchtere Beemster boerin als moeder en een flamboyante, in Indonesië geboren vader. Hij studeerde simultaan twee verschillende studies aan de universiteit, maar woont nu aan de ‘hoerenstraat’ van Utrecht. Succes is een keuze, zegt hij zelf… Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Zondag 24 maart – Kees Scholten & Margreet Markerink – De Moed om te vertrekken
KEES SCHOLTEN EN MARGREET MARKERINK SPELEN EN ZINGEN EEN PROGRAMMA OVER HET IMMER ACTUELE THEMA VAN HET VERTREK. Vurig en passioneel, maar ook met humor gebracht. Illusies, avontuur, liefde, mislukkingen en frustratie. En de heimwee naar dat wat achtergelaten wordt. Aanvang 16.00 uur, entree €14,50.

Vrijdag 5 april – Gestampte Meisjes – Ballen 2.0
IN 2015 PRESENTEERDEN DE GESTAMPTE MEISJES MET VEEL SUCCES HUN EERSTE VOORSTELLING SCHAAM STREKEN.
En nu is er BALLEN 2.0! BALLEN 2.0 is van hetzelfde concept als Schaam streken…(!!). Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Zaterdag 13 april – Thijs Kemperink – Bonje
IN ZIJN NIEUWE PROGRAMMA GAAT DEZE TWENTSE RASVERTELLER AAN DE HAAL MET DE RUZIE MET ZIJN ALLERBESTE VRIEND. Blijf je loyaal, doe je je best om elkaar te begrijpen of blijft het ‘Bonje’? Herkenbaar, beeldend verteld, alledaags én typerend voor deze tijd……Dát is de kracht van Thijs Kemperink, waarmee deze jongen van het platteland al provincie voor provincie voor zich won. Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Zondag 21 april – Science Battle – Alle antwoorden op niet gestelde vragen 
SCIENCEBATTLE IS EEN AVOND VOL ONDERZOEK, FEITJES EN EEN WETENSCHAPPELIJKE KNIPOOG – ALS DIE BESTAAT…Waarom zijn Nederlanders zo goed in schaatsen? Ga je anders autorijden als een robot je corrigeert? Hoe word je echt gelukkig? Jonge wetenschappers laten hun vertrouwde laboratoria even achter zich en stappen het theater in voor de . Een nieuw concept waar ze een wedstrijd met elkaar aangaan op het podium en elkaar uitdagen. Ze presenteren hun promotieonderzoek binnen tien minuten, maar wie doet dit het beste? En wie weet jou te overtuigen? Aanvang 20.30 uur, entree €14,50.

Vrijdag 3 mei – Daniëlle Schel – Patroon
EEN AVOND VOL STUNTELENDE KARAKTERS, ORIGINELE SCÈNES EN STUWENDE KLEINKUNSTLIEDJES.
Met ons goeie gedrag dansen we ons uit de naad op de hangende plaat des levens. In Patroon tilt Daniëlle, winnaar Publieksprijs Amsterdams Kleinkunst Festival 2017, de naald op en brengt op eigen wijze een kleurrijk verhaal over vastlopen en uitbreken.
 Aanvang 20.30 uur, entree €16,50.

Zaterdag 11 mei – Marjolein Meijers – 40 jaar Muziek
SAMEN MET HAAR VASTE BEGELEIDERS WALTER EN ONNO KUIPERS MAAKT MARJOLEIN MOOIE UITSTAPJES NAAR VERRE OORDEN. Al 40 jaar leeft Marjolein Meijers van en voor muziek.  Reden genoeg voor een feestelijk muziekprogramma! Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Vrijdag 17 mei – Selma Visscher – Wat valt er te winnen?
EEN VOORSTELLING OVER HET MISTROOSTIGE ACHTER AL ONS VOORTSCHRIJDEND GELUK. Met een doortastende onverschilligheid en sociaal ongewenste liedjes banjert Selma Visscher de kleinkunstarena binnen. Selma won in 2016 het Groninger Studenten Cabaret Festival en was in 2018 finalist van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Ze laat zich begeleiden door haar broer, die zowel piano als accordeon meesterlijk beheerst. Aanvang 20.30 uur, entree €16,50.

Zondag 26 mei – Robert Jan Stips – RJSOLO
IN ‘RJSOLO’ DOORKRUIST ROBERT JAN STIPS ZIJN UNIEKE BIJDRAGE AAN 50 JAAR NEDERLANDSE POPMUZIEK.
Terug aan de piano of vleugel speelt en vertelt hij met groot gemak en veel plezier uit heden en soms vér verleden : Golden Earring – NITS – Sweet d’Buster – Transister – Freek de Jonge – maar ook SuperSister,zijn legendarische start in de 70er jaren.
 Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Zaterdag 1 juni – Guido Weijers – Masterclass Geluk
GUIDO WEIJERS PRESENTEERT: DE WETENSCHAPPELIJKE KANT VAN GELUK. Iedereen die wat filosofische quotes op facebook kwakt, noemt zich tegenwoordig personal coach. Mensen vluchten wanhopig in mindfulness, yoga en meditatie. We worden doodgegooid met zelfhulpboeken over ‘geluk’, ‘wetten voor succes’ en ‘hoe het optimale uit je leven te halen’. Maar hoe zit het nu echt? Guido Weijers kan het u vertellen. Aanvang 20.30 uur, entree €25,00.

Donderdag 6 en vrijdag 7 juni – Sara Kroos – Leesvoorstelling
ZE HEEFT GRAAG EEN PUBLIEK DAT TEGEN EEN STOOTJE KAN. Inmiddels een leuke traditie: voor de zomerstop speelt Sara Kroos een korte reeks met haar aller-aller-allereerste ideetjes in de kleine theaters van het land. Nog met papier in de hand en zonder een vastomlijnd idee. Uitproberen, schrappen waar u bij zit, iets nieuws verzinnen. Spannend om bij te zijn, die ruwe versies van wat later de volledige voorstelling zal worden. Aanvang 20.30 uur, entree €18,50.

Donderdag 20 juni – Martijn Kardol -Welkom
IN ZIJN TWEEDE PROGRAMMA ‘WELKOM’ STAAT DE VOORDEUR OP EEN KIER. MAAKT MARTIJN HEM VERDER OPEN OF GOOIT HIJ DE DEUR DICHT?. “Kardol slaagt erin actuele thematiek om te zetten in geestig cabaret, en daarbij zingt hij ook nog eens drie mooie liedjes.”(★★★★Volkskrant). Aanvang 20.30 uur, entree €16,50.

Cabaret Speelmannen
Cabaret Arno v.d. H
Cabaret Arno v.d. H
Cabaret Arno v.d. H
Cabaret Arno v.d. H
Cabaret Arno v.d. H

Dit seizoen te zien in De Toegift @ Klif 12