Vrijdag 28 juni 

Michiel Borstlap solo

Michiel Borstlap is een Nederlandse pianist, componist en producer met een grote staat van dienst. Hij heeft een internationale reputatie opgebouwd als een virtuoze pianist die jazz mengt met klassieke en eigentijdse invloeden.
Zo heeft hij inmiddels al opgetreden in 82 verschillende landen. Ontving hij vele prijzen, waaronder die voor beste solist op het Europa Jazz Concours, de prestigieuze Thelonious Monk Composers Award (als eerste niet-Amerikaan), een Gouden Kalf en een Edison Award. Tevens is hij op dit moment genomineerd voor de Edison Publieksprijs 2017.
Ook heeft Borstlap vele samenwerkingen gedaan met onder andere Herbie Hancock, Wayne Shorter, Gino Vannelli, Ludovico Einaudi en het Scapino Ballet. Hij schreef zelfs een boek over zijn avonturen die bij beleefde tijdens het componeren en uitvoeren van zijn opera in Qatar.
Naast het genieten van de muziek, is het ook mooi om te zien hoe Borstlap achter de piano zit. Hij geniet extra van het spelen op zijn oude piano. Dat doet hij met nog meer passie, emotie en overtuiging dan bij de vleugel. Hij kan erin wegdromen. Als hij zit te spelen denkt hij ook nog steeds ‘Wat gebeurt er allemaal?’ en wil hij alleen maar doorspelen.’
Vrijdag 28 juni, De Waldhoorn, Herenstraat 30, Den Hoorn – Aanvang 20:30 uur
Entree €20,00 – Passe partout 3 avonden €60,00. 

In 2010 begon hij aan een imposante solo piano album reeks. Deze catalogus kent inmiddels zeven albums en twee song books. Het laatste werk uit 2018 is getiteld ‘Georg’. ‘Velvet’ het zesde album is zijn succesvolste project tot nu toe: het is eigenlijk een stap terug, terug naar het begin: de essentie van muziek maken.
Michiel en zijn piano vertellen verhalen. Verhalen van verlangen naar vriendschap en liefde, naar zijn dochter die in het buitenland woont, naar de groove van het leven. En een groot onderdeel is de ruimte tussen de noten die hij ‘de schaduw tussen de noten’ noemt.
Het online theatermagazine ‘Theaterparadijs’ schreef over de ‘Velvet show’ het volgende: ‘Meesterlijk spel van Michiel Borstlap’. “Zelden heb ik toeschouwers zo rustig en stil gezien. Je kon gedurende de hele show letterlijk een speld horen vallen. We worden door Borstlap meegevoerd in zijn spel. Velen met de ogen gesloten en iedereen luisterend vanuit het hart. Het is iets dat je zelf moet meemaken, ervaren en vooral voelen”.
https://www.youtube.com/watch?v=DNzJyT9oeHg

Vrijdag 28 juni 2019 a €20,- Michiel Borstlap Solo
27 juni, 28 juni en 29 juni 2019. Drie avonden topmuzikanten

Vrijdag 28 juni

Michiel Borstlap

Donderdag 27 juni

Eric Vloeimans en

Juan Pablo Dobal

Zaterdag 29 juni

Ruben Hein en

Nationaal Jeugd Jazz Orkest