Vrijdag 28 juni 

Memory of Enchantment
The music of Herbie Hancock & Michiel Borstlap

Tijdens Jazz on the Waves 2019 brengt Michiel Borstlap een speciaal programma. Een afwisseling van eigen werk en prachtige stukken van Herbie Hancock.
“Herbie speelde mijn liedje ‘Memory of Enchantment’ op een moment in mijn carrière dat ik veel naar hem luisterde. Zijn songs Maiden Voyage, The Sorcerer, Dolphin Dance en Cantaloupe Island speel ik al mijn hele leven en vormen een grote inspiratiebron voor mij. 
Vrijdag 28 juni wordt een betoverende avond op Texel. Die avond komen zijn en mijn songs samen”, vertelt Borstlap.

Michiel Borstlap (Den Haag, 5 augustus 1966) heeft een internationale reputatie opgebouwd als een virtuoze pianist die jazz mengt met klassieke en eigentijdse invloeden. Rond zijn afstuderen leidt hij een sextet met in de frontlinie drie aanstormende en al snel ook toonaangevende bandleiders: Eric Vloeimans, Benjamin Herman en Yuri Honing. Borstlap wint in 1996 de BMI/Thelonious Monk Jazz Composers Competition met Memory Of Enchantment, dat op CD wordt opgenomen door Herbie Hancock en Wayne Shorter. Naast jazz componeert hij onder meer een Arabische opera en filmmuziek, waarvoor hij een Gouden Kalf ontvangt. Zowel op het podium als in de studio profileert Borstlap zich als spil tussen verschillende muzikale werelden: jazz, jazzrock, impro, pop en dance. Spontane improvisaties voor publiek leiden tot een langdurige samenwerking met de Britse drummer Bill Bruford en tot het trio BBG, met de ICP-musici Han Bennink en Ernst Glerum, dat met de CD Monk Volume One een Jazz Edison Jazz wint. Borstlap treedt geregeld op met dj’s en popvedetten, onder wie Gino Vannelli en Trijntje Oosterhuis. Zijn grootste verkoopsucces haalt hij met de CD/DVD Solo 2010, waarop hij vrijwel uitsluitend solo piano speelt. 
Vrijdag 28 juni, De Waldhoorn, Herenstraat 30, Den Hoorn – Aanvang 20:30 uur – Entree €20,00 
https://www.youtube.com/watch?v=DNzJyT9oeHg

Vrijdag 28 juni

Michiel Borstlap

Donderdag 27 juni

Eric Vloeimans en

Juan Pablo Dobal

Zaterdag 29 juni

Ruben Hein en

Nationaal Jeugd Jazz Orkest