Secundaire tabs

Ecomare

Wanneer u op Texel bent wilt u natuurlijk zeehonden zien! Dit kan bij zeehondenopvang en museum Ecomare.

Lees meer

Beschrijving

Wanneer u op Texel bent wilt u natuurlijk zeehonden zien! Dit kan bij zeehondenopvang en museum Ecomare van heel dichtbij. Naast de zeehonden heeft Ecomare nog veel meer te bieden, zoveel dat u er met het hele gezin een leuk en interessant dagje uit kunt doorbrengen.

Lang niet alle zeehonden die op het strand worden aangetroffen, hebben hulp nodig. Bij huilers is vaak de moeder in de buurt en volwassen dieren liggen soms gewoon lekker uit te rusten. In Ecomare worden zeehonden opgevangen die het op eigen kracht niet zouden redden: jonge dieren die hun moeder kwijt zijn en nog niet voor zichzelf kunnen zorgen en dieren die door ziekte verzwakt zijn. Als het weer goed met hen gaat, worden ze uitgezet op het Texelse strand of op een zandplaat in de Waddenzee.
Er zijn ook vaste bewoners in Ecomare, bijvoorbeeld oude zeehonden die blind zijn en daardoor niet meer uitgezet kunnen worden.

Bij Ecomare zwemmen ook bruinvissen. Tijdens het voeren van deze intelligente en sympathieke dieren controleren de verzorgers hun gezondheid door in hun bek te kijken en hen op hun rug te laten draaien.

Zeeaquarium

Duik onder water in het Zeeaquarium. In grote, open zeeaquaria zijn verschillende leefgebieden nagebootst. In het Waddenzee-aquarium leven jonge visjes, krabben en zeesterren, in het grote Noordzee-aquarium zwemmen juist de grote exemplaren. Je ziet verschillende soorten haaien en roggen, zeeanemonen, schelpdieren en kreeften; wat leeft er veel in onze zee!

Natuurmuseum

In het museum van Ecomare vind je boeiende tentoonstellingen over het wad, de zee en de dieren die er leven. Ontdek de magie van het wad in de nieuwe tentoonstelling Wonderlijk Wad, volg de wetenschappers in hun onderzoek in Waddenstad en verbaas je over het enorme formaat van een potvis en bultrug in de Walviszaal.

 

Voor meer informatie & boekingen, neem contact met ons op!

Kenmerken

Type

  • arrangement

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Voor mindervaliden
  • Natuur
  • Art and Culture

Kunst & Cultuur

  • Musea