Secundaire tabs

Lammetjes knuffelen

Kom jij lammetjes knuffelen op Texel bij Schapenboerderij Texel?

Lees meer

Beschrijving

Kom lammetjes knuffelen op Texel!

Schattige wollige lammetjes die dartelend en springend door het weiland gaan. Wie wordt daar nou niet vrolijk van? Nog leuker wordt het als je die lammetjes kunt knuffelen! Dat kan op Schapenboerderij Texel. Wij hebben bijna het hele jaar door lammetjes. Die zijn dol op aandacht en laten zich graag aaien en knuffelen.

Geniet van het boerenleven

Op onze boerderij op Texel, vlakbij Den Burg op het mooie Waddeneiland Texel, maak je kennis met de schapenhouderij en het boerenleven. We vertellen je van alles over ons werk op de boerderij en in de stal loop je tussen de schapen en maak je kennis met de lammetjes. Met een beetje geluk kun je zelfs een geboorte meemaken!

Schaap met de vijf poten

Ook die staat in onze stal: het schaap met de vijf poten! En we laten je graag kennismaken met de Texelaar, het beroemde Texelse schapenras. Onze boerenTexelaars zijn populair om hun vlees en wol. Wist je dat we maar liefst 25 verschillende rassen hebben? Zoek zelf de verschillen als je een rondje door de stal maakt.

Natuurlijk boeren

In ons bedrijf werken we zo natuurlijk mogelijk. Dat betekent dat de ram nog een echte ram mag zijn en op bezoek gaat bij de schapen. Geen kunstmatige inseminatie, maar het echte werk. Waar mogelijk beperken we het gebruik van antibiotica. Zwangere schapen staan op stal, maar onze overige dieren lopen lekker in de buitenlucht. Want schapen zijn het liefst buiten. Bij ons krijgen ze de ruimte op de 42 hectare grasland die wij voor onze schapen beschikbaar hebben. Een deel van onze schapen graast in natuurgebieden.

Altijd wat te doen

Een bezoek aan Schapenboerderij Texel is een echte aanrader voor jong en oud. Bij ons hoef je je niet te vervelen. Behalve schapen lopen er op ons bedrijf ook dwerggeitjes, kippen, varkens, loopeenden, konijnen, pony's en zelfs een ezel rond. Kom lekker rollen in het stro, picknicken op het boerenerf, ponyrijden of koffiedrinken in onze gezellige boerderijwinkel. Dagelijks verzorgen wij een demonstratie schapendrijven met honden. .

Boerderijwinkel

Texel is een echt schapeneiland. In onze boerderijwinkel vindt je de leukste cadeautjes en hebbedingetjes. Lammetjesknuffels, mooie vachten, exclusieve breiwol van onze eigen schapen, crèmes met wolvet voor heerlijk zachte handen en nog veel meer.

 

Voor meer informatie & boekingen, neem contact met ons op!

Kenmerken

Type

  • arrangement

Thema's

  • Voor groepen
  • Voor kinderen
  • Voor mindervaliden
  • Natuur
  • Art and Culture

Kunst & Cultuur

  • Musea
  • shows
  • Bezienswaardigheden