Blokarten

U heeft het vast wel eens eerder gezien. En ook mogelijk op Texel: Blokarten! (ook wel strandzeilen)

In een ingenieuze strandzeilwagen met daarop een zeil tot wel 5.5 m2, bereik je binnen enkele oefeningen al gauw verbluffende snelheden. Wij werken met een zogenaamd buddy systeem, wat inhoudt dat er per strandzeiler 2 personen zijn, waarvan er één achter het stuur plaatsneemt en de ander vanaf de zijlijn de bestuurder coacht en aanmoedigt.

Op deze manier leert u binnen de kortste keren het maximale uit uw strandzeiler te halen! Het strandzeilen op Texel is geschikt voor jong tot oud, en ook zonder enige zeilervaring kunt u prima aan dit programma deelnemen.

Voor de echte waaghaals houden we een competitie met een GPS systeem, waaraan we de snelheid van de deelnemers kunnen afmeten.

Tip

Bestaat uw gezelschap uit meer dan 20 personen? Dan raden wij u aan het programma te combineren met het powerkiten. De kosten van deze combinatie bedragen: €42,50 p.p., en duurt 3 uur.

Geen wind?

Het strandzeilen is een activiteit welke afhankelijk is van de weersomstandigheden. Vanaf 4bft tot 6bft kan het strandzeilen doorgaan. Indien het te hard of te zacht waait bieden wij een vervangende activiteit aan!

Kosten activiteit €30,00 p.p.
Duur activiteit: 1.5 uur.
Activiteit inclusief: Benodigde materialen, instructie, begeleiding, verzekering en 6% BTW.
Kledingadvies: Sportieve kleding en/of lekker zittende kleding, welke ook nat of smerig mag
worden. Kleed je naar de weersomstandigheden.
Voor wie: Voor alle soorten groepen en gelegenheden. Deelnemers: max 110 KG.
Wanneer: Het gehele jaar door
Vanaf: 8 personen (andere aantallen in overleg)
Minimale leeftijd: 12 jaar