Oesterworkshop

Tijdens de oesterworkshop, die wij u aanbieden met de collega’s van Smakelijk & Meer, maakt u maar liefst 10 verschillende gerechtjes met de oester. U leert van alles over de oester, de ingrediënten en de vele mogelijkheden. Aan het einde van de workshop kunt u vier verschillende oesters herkennen en heeft u de verschillende manieren van het openen van oesters onder de knie.

Minimale deelname 10 personen, prijs per persoon €42,50. Duur van de workshop is 3 uur.

Oesterproeverij

Mocht u het allemaal wat eenvoudiger willen, maar wel oesters willen eten, dan is de oesterproeverij een uitkomst. We gaan dan 4 soorten oesters leren kennen, er iets over vertellen en uiteraard proeven. Naast de oesters is er vers gebakken brood, smeersels en 2 glazen bubbels.

Minimale deelname 10 personen, prijs per persoon €25,00. Duur van de proeverij is gemiddeld 2 uur.

Oesterwandeltocht

Tijdens deze ongeveer 1 a 1,5 uur durende tocht langs de Waddenkant van Texel laten we u zien dat de oesters op het Wad voor het oprapen liggen. We vertellen over de oester en onder het genot van een glaasje bubbels is er uiteraard tijd om uitgebreid te proeven.

De oestertochten op Texel kunnen in principe het hele jaar door georganiseerd worden. In de maanden juli/augustus zijn er wel oesters te vinden, maar deze zijn minder geschikt voor consumptie. Uiteraard zorgen wij dan voor andere oesters, zodat u de verschillen kunt proeven.

Minimale deelname 10 personen, prijs per persoon €19,50.